A mosogatócsaptelep a legtöbb esetben álló csaptelep, tehát nincs a falba szerelve. Ez megjelenésére is kihat, hiszen nincsen rejtett része. A mosogatócsaptelep kifolyócsöve magas és íves, hogy könnyen elférjünk alatta. Persze ma már más kialakítású is létezik, de fontos odafigyelni néhány szempontra. Létezik már kihúzható fejjel rendelkező csaptelep is. A választás során koncentráljunk a funkcióra, a mosogatómedence méretére, a mosogatás gyakoriságára.

A mosogatócsap pult alatti részén a bekötőszár található, itt fut a hideg- és a melegvizes csővezeték a megfelelő vízkiállásoktól a csaptelepbe. Felül már csak a szabadon álló csaptest látszik. A csaptest szelepfészekből és csapszárból, valamint elzárókarból áll. Ez az egyszerű technikai leírás azonban igen változatos megjelenési formákat takar. A vízvezeték szerelő szempontjából persze nem a megjelenés, hanem a könnyű használhatóság, tisztíthatóság és a víztakarékosság az, ami igazán fontos.

A praktikum mentén hozott döntések hosszútávú használhatóságot, a mindennapok kényelmét jelenthetik. Az egykaros csaptelep szerencsés választás lehet a konyhában is, még ha ismét reneszánszukat élik az antik hatású tekerős csaptelepek.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük